Alla inlägg under december 2013

Av Ulf - 2 december 2013 21:15


Regi: Justin Benson & Aaron Moorhead

Manus: Justin Benson

Medverkande: Peter Cilella, Vinny Curran, Zahn McClarnon mfl.

Produktionsbolag: N/A

År: 2013

Längd: 93 min

Land: USA

Svensk åldersgräns: Ej bedömd, troligen 15

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt1977895/

 

Michael och Chris, tidigare bästa vänner, har vuxit ifrån varandra. Mike har skaffat familj och hus medan Chris bor i ett ruckel där han spenderar dagarna med att skjuta på fåglar och röka crack. Nu har Michael fått nog och beslutar sig för att avgifta sin polare, vare sig han vill eller inte. Problemet är bara att Chris hus inte precis är hans eget.

 

Resolution hade fått ganska fina recensioner hos genrefolket och verkade som en ganska säregen film som försökte göra något nytt. Tyvärr visade den sig vara en tämligen trist försök till att skapa stämning och kasta ut goda idéer genom fönstret.

 

En av mina favoritkritiker på nätet, Doug Walker (a.k.a. The Nostalgia Critic) har ett springande skämt när en film försöker ta sig själv på för mycket allvar. Han låter en avatar av regissören springa över skrämen och upprepa med pipig röst: "Ask me what it means! Ask me what it means!" Det är lite så jag känner med Resolution. Här finns ganska intressanta idéer om berättarstruktur uppblandat med gamla indianlegender av alla saker, men precis när filmen börjar bli intressant verkar det som Benson bara sa "okej, nära nog" och slutade skriva på manuset. Det är inte nära nog.

 

Resolution räddas från bottenbetyg av fina skådespelarinsatser och ett helt okej foto. Speciellt Vinny Curran som den crackberoende Chris är riktigt bra i scenerna när avgiftningen verkligen sätter igång. Till syvende och sist är Resolution ingen bra film. Den vet inte vad den vill vara - ett drama om två vänner som måste kämpa med den enes drogproblem eller en övernaturlig thriller. Resultatet blir mest en gäspning.

 

Betyg: 2 "ask me what it means!" av 5 möjliga


Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18 19
20
21 22
23
24
25
26 27 28
29
30 31
<<< December 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Bloggportaler

Kultur & Historia bloggar Kultur Blogg listad på Bloggtoppen.se BloggRegistret.se Nöje och Underhållning Bloggparaden länkkatalog Favoritlistan.se 1000länkar.com - gratis länkkatalog Sverigeregistret

Skapa flashcards