Alla inlägg den 8 september 2011

Av Ulf - 8 september 2011 14:46



Regi: Joe Cornish

Manus: Joe Cornish

Medverkande: Nick Frost, Jodie Whittaker, John Boyega mfl.

Produktionsbolag: Big Talk Pictures

År: 2011

Längd: 88 min

Land: Storbritannien

Svensk åldersgräns: Ej bedömd (IMDB), med stor sannolikhet 15 år

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt1478964/


Sam har inte en särskilt bra kväll. Den blir inte bättre när hon rånas av ett gäng tonåringar. Hon lyckas undkomma gänget när någonting kraschlandar i en närbelägen bil. När gänget undersöker vad som orsakade explosionen hittar de vad de sluter sig till är en utomjording... och dödar den. Big mistake.


Joe Cornish har tillsammans med producenterna bakom filmer som Shaun Of The Dead (2004) och Hot Fuzz (2007) försökt göra vad de nämnda filmerna gjorde för zombie- respektive polisfilmsgenren - en kärleksfull hyllning med respekt och känsla i all sin parodiska natur. Han har även lyckats få med sig ena halvan av skådespelarduon Nick Frost & Simon Pegg från ovanstående filmer. Jag skulle gärna tycka om den här filmen, en utomjordisk invasion av södra London, men tyvärr är den i princip skräp.


Till att börja med är karaktärsutvecklingen obefintlig och det band som fanns i grupperna i producenternas tidigare verk lyser helt med sin frånvaro. Det lilla kriminella kompisgänget är bara riktigt tröttsamma i sin påhittade ghettostil (speciellt som filmen visar dem alla vara åtminstone undre medelklass) och dialogen har varken något sting eller någon humor. Regimässigt gör Cornish sitt jobb men inte mycket utöver det. Det är främst Cornishs eget manus som sätter krokben för honom. Det här borde vara en enkel historia att berätta - ungdomar som slåss mot utomjordingar, släng in lite kul dialog och se till att karaktärerna inte är tunna som pappfigurer. Den ende som kommer undan med någon slags heder i behåll är tidigare nämnde Nick Frost.


En annan bra sak (även om jag verkligen letar nu) är designen på utomjordingarna. Annars är det här bara dumt, på sina ställen plågsamt och ett slöseri med tid. Undvik.


Betyg: 1+ ghettoblasters av 5 möjliga

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13 14
15
16
17 18
19 20
21
22
23
24
25
26 27
28
29 30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Bloggportaler

Kultur & Historia bloggar Kultur Blogg listad på Bloggtoppen.se BloggRegistret.se Nöje och Underhållning Bloggparaden länkkatalog Favoritlistan.se 1000länkar.com - gratis länkkatalog Sverigeregistret

Ovido - Quiz & Flashcards